Składniki:
Zamoczyć soczewicę i pozostawić na12h. Do garnka wlewamy ok 2l wody , wrzucamy włoszczyznę i kostki rosołowe. Gdy sie zagotuje dorzucamy odcedzona ciecierzycę i gotujemy na wolnym ogniu.
Cebule i czosnek kroimy w kostke i podsmażamy. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostke i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem.
Gdy ciecierzyca lekko zmięknie dorzucamy podsmażone pomidory i gotujemy wszystko na wolnym ogniu jeszcze jakieś pół godziny.
Doprawiamy do smaku.
- 250g ciecierzycy
- 2 kg pomidorów
- 3 małe cebule
- 3 ząbki czosnku
- 1/2 paczki włoszczyzny
- 2 kostki rosołowe
- przyprawy do smaku
Zamoczyć soczewicę i pozostawić na12h. Do garnka wlewamy ok 2l wody , wrzucamy włoszczyznę i kostki rosołowe. Gdy sie zagotuje dorzucamy odcedzona ciecierzycę i gotujemy na wolnym ogniu.
Cebule i czosnek kroimy w kostke i podsmażamy. Pomidory sparzamy i obieramy ze skórki, kroimy w kostke i podsmażamy razem z cebulą i czosnkiem.
Gdy ciecierzyca lekko zmięknie dorzucamy podsmażone pomidory i gotujemy wszystko na wolnym ogniu jeszcze jakieś pół godziny.
Doprawiamy do smaku.
Comments
Post a Comment